„OD SPRACOVANIA PO PREDAJ “
konferencia 20.03.2025

PROGRAM KONFERENCIE

Témy :

  1. E-shop ako nástroj zvýšenia predaja (vianočný predaj, špeciálne objednávky, celoročná kontinuita ponuky).
  2. Veľkoobchodné spracovanie kapra (prípadová štúdia na materiálne požiadavky, vybavenie, logistiku, ekonomická súvaha).
  3. Produkcia trvanlivých výrobkov z rýb (technologické možnosti, ekonomická bilancia, ohlasy zákazníkov).
  4. Degustačné akcie pre širokú verejnosť (ako sa dá spojiť perfektne pripravená ryba, dobré víno a rozprávanie o rybách alebo propagácia jedál z rýb iným spôsobom)
  5. Príklady z praxe – Rybnikářství Pohořelice (dlhodobo realizujú vývoj tepelne opracovaných výrobkov zo sladkovodných rýb. Stručný popis výrobných postupov, surovín a nových možnosti vo výrobe.)
  6. Praktická ukážka spracovania rýb (filetovanie kapra a pstruha, používané vybavenie, výťažnosť, cenová náročnosť, skladovacie testy)

Prednášajúci: 

Ing. Jan Kašpar,  Fakulta rybárstva a ochrany vôd – Spracovňa a predajňa rýb a produktov akvakultúry

Ing. Václav Kalenda,  Správa Kolowratského rybářství – vedúci strediska

Ing. Martin Kadala,  Rybnikářství Pohořelice, a.s. – Zpracovna ryb Mušov – vedúci strediska

Trendy v spracovaní a distribúcii rýb

Degustačné akcie

Príklady z praxe

Filetovanie rýb